Bitterballen.jpg

Baktips voor de foodprofessional

Tip 1

Warm het frituurvet op met tussenpozen van een half uur:

0 ºC ‹ 100 ºC ‹ 140 ºC ‹ 175 ºC

Tip 2

Frituur bij maximaal 175º C

• voorbakken van frites: 160º C

• afbakken van frites: 175º C

• afbakken van snacks: 175º C

(bij afbakken in een HR-oven kunnen ca. 5º C lagere temperaturen worden aangehouden)

Tip 3

Maximale verhouding frituurproducten en frituurvet 1:10

Tip 4

Filter het frituurvet dagelijks bij een temperatuur lager dan ca. 100º C

Tip 5

Verwijder overtollig ijs van diepgevroren producten alvorens die te frituren

10 tips van onze frituurspecialisten

Tip 6

Als de frituuroven niet wordt gebruikt:

• thermostaat terug naar ca. 100º C

• frituuroven afdekken

Tip 7

Gooi geen gebakken en gezouten frites terug in de oven

Tip 8

Laat frituurmanden altijd goed uitlekken, hiermee wordt veel vet bespaard

Tip 9

Ververs het frituurvet als het:

• een sterke geur of smaak krijgt

• een donkere kleur krijgt

• gaat walmen of schuimen

• frites en snacks te vet maakt

Tip 10

Toets uw verversmoment en kwaliteit van het frituurvet regelmatig met frituurvetindicatoren zoals een Frituurvettester. Hiermee heeft u warenwettelijk de meeste zekerheid over de kwaliteit van het vet of de olie.